Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.: Όχι σε 2 μέτρα και 2 σταθμά στη φορολόγηση των ατομικών επιχειρήσεων φυσικών προσώπων

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 18:13

Σύσσωμη η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το φόρο ακίνητης περιουσίας (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), καταγγέλλει την πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών "που επιβαρύνει τις ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις με φόρο Ακίνητης Περιουσίας μεγαλύτερο από αυτόν που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις νομικών προσώπων", όπως λέει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

"Διεκδικούμε από την Πολιτεία τα τουριστικά καταλύματα φυσικών προσώπων, κάθε μορφής και κατηγορίας, να έχουν την ίδια οικονομική επιβάρυνση με τις εταιρείες νομικών προσώπων που είναι 0,33 τoις χιλίοις, αντίθετα με τις ατομικές επιχειρήσεις που φορολογούνται έως και 2%! Οι τζίροι των επιχειρήσεών μας έχουν περιοριστεί – η φοροδοτική μας ικανότητα έχει εξαντληθεί και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει την περιουσία μας και να δημεύσει τα ακίνητα που με κόπο δεκαετιών αποκτήσαμε".

"Καλούμε τους βουλευτές των περιοχών μας και το Υπουργείο οικονομικών να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας, ώστε να μη βρεθούν χιλιάδες συνάδελφοι σε οριστικό τέλμα και να μη μαραζώσει ανεπανόρθωτα η περιφερειακή οικονομία. Σε διαφορετική περίπτωση οι υπεύθυνοι θα μας βρουν απέναντί τους".

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.