ΣΕΕΔΔΕ: Βαθιά ικανοποίηση για την επίτευξη των στόχων στο ασφαλιστικό

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 09:15

Χθες Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, γράφτηκε ο καλύτερος επίλογος που θα μπορούσε της μακράς και εποικοδομητικής συνεργασίας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ιωάννη Βρούτση, με τον Πρόεδρο της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., κ Κωνσταντίνο Μπρεντάνο, για το μείζον θέμα του ασφαλιστικού καθεστώτος των επιχειρηματιών του κλάδου των μικρών καταλυμάτων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. υπουργός ανακοίνωσε τις αλλαγές στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, που απεγκλωβίζει χιλιάδες μικρούς, τουριστικούς επιχειρηματίες από τα «γρανάζια» του νόμου 4075/2012, που θα οδηγούσε σε «λουκέτο» πάνω από 15.000 μικρές επιχειρήσεις.

Το σχετικό νομοσχέδιο, που θα συζητηθεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ως «τονωτική ένεση» για χιλιάδες μικρές, τουριστικές επιχειρήσεις, που επί σειρά ετών στηρίζουν την περιφερειακή οικονομία της χώρας μας.

Η Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. εκφράζει τη βαθιά ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και εξάρει τη θετική στάση και αντιμετώπιση του κ. υπουργού.