Υποχρεωτική αναγραφή του ΜΗΤΕ στις διαφημιστικές καταχωρήσεις

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 09:38

Ενημερώνουμε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες ότι σύμφωνα με το νόμο 4070/12, σε όλες τις διαφημιστικές καταχωρήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες προβάλλονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό , σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς, τον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο και σε ιστοσελίδες ή ιστολόγια διαδικτύου, πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός μητρώου της επιχείρησης ( ΜΗΤΕ), με τρόπο ώστε να καθίσταται άμεσα αντιληπτός από τους αποδέκτες του διαφημιστικού μηνύματος.
Στους παραβάτες της ανωτέρω διάταξης θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ από την περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού ( ΠΥΤ) του ΕΟΤ.
Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τα μέλη μας να προβούν το συντομότερο δυνατόν στις απαραίτητες διορθώσεις στα μέσα που έχουν επιλέξει για να διαφημιστούν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο