ΟΕΤΚΚ: «Ικανοποίηση και δικαίωση για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας»

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 11:52

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας με αφορμή την απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την θετική εξέλιξη σχετικά με την αποδοχή του αιτήματος για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και συγκεκριμένα στην Κοζάνη.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση για την Ομοσπονδία αφού από την πρώτη στιγμή, μαζί με άλλους φορείς διεκδικήσαμε το αίτημα για την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός του νησιού. Σίγουρα είναι μια κατ’ αρχήν εξέλιξη, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε βεβαίως τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος κάτω από ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά.
Όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυτούμε γιατί το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την μεταφορά των απορριμμάτων εκτός του νησιού. Θα πρέπει παράλληλα να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία των εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης και κυρίως να συνεχιστεί και να αυξηθούν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκών οδηγιών τα ποσοστά της ανακύκλωσης.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση που ταλαιπώρησε το νησί μας».

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.