Ηνωμένο Βασίλειο: Μείον 8% στις καλοκαιρινές κρατήσεις μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 09:49

Η GfK ανακοίνωσε τις κρατήσεις του καλοκαιριού το 2019 μέχρι το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, που εμφανίζονται μειωμένες κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται μετά από τη πτώση του 10% την προηγούμενη εβδομάδα και τη μείωση 9%, 2 εβδομάδες πριν, σε ετήσια βάση σύγκρισης. Οι προειδοποιήσεις των μέσων σχετικά με τις ακυρωμένες πτήσεις, τα διαβατήρια και τις καθυστερήσεις των συνόρων, φαίνεται να φέρνουν επιπτώσεις στις κρατήσεις.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως υποστηρίζει η GfK, ότι οι κρατήσεις για τις αναχωρήσεις του Απριλίου – αμέσως μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης της Βρετανίας στις 29 Μαρτίου – παραμένουν αυξημένες κατά 14%, από τον περασμένο χρόνο. Το καλοκαίρι του 2019 οι μέσες τιμές πώλησης αυξήθηκαν επίσης κατά 3% ετησίως την περασμένη εβδομάδα, παρά τις μειώσεις στις κρατήσεις.

Επισημαίνεται, ότι οι κρατήσεις για τον τρέχοντα χειμώνα παραμένουν 4% αυξημένες σε ετήσια βάση, μετά από την αύξηση κατά 2% την τελευταία εβδομάδα.

Ο Thomas Cook ανακοίνωσε απώλειες λειτουργικής δραστηριότητας για το πρώτο τρίμηνο, ύψους £ 60 εκατομμυρίων. Ειδικά, για τους τρεις μήνες έως τον Δεκέμβριο, σημείωσε 14 εκατομμύρια λίρες λιγότερο από ό, τι πέρυσι. Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser δήλωσε: «Μερικοί πελάτες φαίνεται να αναβάλλουν την κράτηση εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το Brexit», αλλά πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε καλά προετοιμασμένοι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα». Τέλος, η Tui ανέφερε ότι η υποκείμενη λειτουργική ζημιά της για το τρίμηνο έως το Δεκέμβριο υπερδιπλασιάστηκε στα € 84 εκατομμύρια.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.