Ίδρυση νέας ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων ζητά η ΟΕΤΚΚ

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 13:50

Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε σήμερα η συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΟΕΤΚΚ κυρίου Κατσαρού με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη και την Ειδική Σύμβουλο του υπουργείου κυρία Παναγιωταρέα.

Ο πρόεδρος για ακόμη μια φορά έθεσε στην Υπουργό το θέμα των παράλογων οικονομικών απαιτήσεων των Φορέων διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων του κλάδου μας και ζήτησε από την Υπουργό να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας ενιαίας Διαχειριστικής Αρχής για την προστασία τόσο των πνευματικών δικαιωμάτων όσο και των συγγενικών δικαιωμάτων, η οποία θα δύναται να ορίζει έναν ενιαίο πίνακα αμοιβών προς τους υπόχρεους.

Η αυθαίρετη τιμολόγηση που γίνεται έως σήμερα από αυτές τις εταιρείες και η παράλογη απαίτησή τους να εισπράττονται τα ποσά αυτά από τους επιχειρηματίες σε ημερομηνίες που οι ίδιες ορίζουν και παρά το βασικό χαρακτηριστικό της εποχικότητας της λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, επιμένοντας στην ίδια μεθοδολογία άλλοτε ένδικης και άλλοτε εξώδικης ρύθμισης για την καταβολή των οφειλών χωρίς να υπολογίζουν τους μήνες λειτουργίας των καταλυμάτων, έχει δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια στους τουριστικούς επιχειρηματίες, καθώς νιώθουν εντελώς ανίσχυροι μπροστά στις παράλογες απαιτήσεις κάθε ανάλογης εταιρίας.

Για τους παραπάνω λόγους ζητήθηκε από το υπουργείο να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βρει άμεσα λύση, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της περιφερειακής μας, και όχι μόνο, οικονομίας.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.