Αποτελέσματα της χθεσινής σύσκεψης Φλαμπουράρη, Γαλιατσάτου,Νικολούζου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:08

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έγινε χθες, 13 Μαρτίου 2019  στο υπουργείο Επικρατείας με την συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπουργικών φορέων αλλά και του Περιφερειάχη κ. Γαλιατσάτου και του Δήμαρχου κ. Νικολούζου για την επίλυση του θέματος της διαχείρισης των απορριμάτων στην Κέρκυρα, αναφέρονται στο παρακάτω δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Επικρατείας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελου Καπετάνιου και του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή. Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Μετά από συζήτηση και εκτιμώντας τις εξελίξεις και τις διοικητικές πράξεις των τελευταίων ημερών, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Σε ό,τι αφορά την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί

Α) Ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, καθώς επίσης προχωρά η ανάθεση μελέτης του αντίστοιχου ΧΥΤΥ.

Για τα δύο αυτά έργα επίκειται η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση ύψους περίπου 50 εκ ευρώ.

Β) Επισπεύδεται η υλοποίηση των τεσσάρων έργων διαλογής στην πηγή, βιοαποβλήτων και ανακύκλωσης, και της δημιουργίας πράσινων σημείων, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,9 εκ ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης των απορριμμάτων

1. Εντός Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση και εν συνεχεία η λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη).

2. Μετά την αδειοδότηση του χώρου των 5 στρεμμάτων στα Αδελφάτα, θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα η μεταφορά δεματίων υπολειμμάτων από το Τεμπλόνι.

3. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η ενισχυμένη λειτουργία των 2 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στο Τεμπλόνι

4. Μετά την αγορά και απαραίτητη αδειοδότηση του όμορου οικοπέδου 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι, θα ξεκινήσουν, εντός του Απριλίου, τα απαραίτητα έργα υποδομής για την προσωρινή εναπόθεση δεμάτων υπολείμματος.

5. Εντός του Απριλίου ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ύψους 3,7εκ ευρώ.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.