Αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 15:02

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε  ότι ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, και την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά η ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ήταν 120 εκατ. ευρώ και είχε ήδη αυξηθεί στα 411 εκατ. ευρώ, εντάσσοντας 2.527 επενδυτικά σχέδια. Με τη νέα τροποποίηση της Πρόσκλησης, η δημόσια δαπάνη θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, πενταπλάσια του αρχικού προϋπολογισμού, ενισχυμένη με 150 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης από πόρους του ΕΠΑΝΕΚ και 50 εκατ. ευρώ από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Μετά τις νέες αποφάσεις θα ενταχθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογική βάση που θα διαμορφωθεί για τις αξιολογημένες προτάσεις ανά ομάδα Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2661081026, e-mail επικοινωνίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..