ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 12:26

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σπύρο Καλούδη στο γραφείο του, είχαν τα Διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Κέρκυρα ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Οι δυο φορείς του τουρισμού της Κέρκυρας μετέφεραν στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τον έντονο προβληματισμό των Μελών τους για την κατάσταση που επικρατεί ακόμη στην Κέρκυρα καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί στην περιφέρεια η αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά και τον τρόπο που σκοπεύει ο Δήμος να διαχειριστεί το θέμα, ώστε να υπάρξει οριστική λύση και να μη δούμε πάλι τις θλιβερές, για τον τόπο μας και τον τουρισμό μας εικόνες του περσινού καλοκαιριού.

Ο Αντιδήμαρχος αφού ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, η οποία υστερεί τραγικά σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό εξοπλισμό, διαβεβαίωσε ότι γίνονται από πλευράς Δήμου όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών μέσα στην τουριστική περίοδο ενώ τόνισε το καθοριστικό ρόλο που θα έχει στην επίλυση του θέματος η ψηφοφορία της ερχόμενης Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο φορέων παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Καλούδη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη του θέματος και το συμπέρασμα που αποκόμισαν από τη συνάντηση αυτή είναι ότι, αν μέχρι τα μέσα Μαρτίου 2019 δεν έχουν υλοποιηθεί οι εισηγήσεις της υπηρεσίας, η Κέρκυρα δυστυχώς θα είναι για ακόμη μια τουριστική σεζόν και για χρόνια μια τεράστια ανεξέλεγκτη χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.