Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 12:31

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Park στα Γουβιά , την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, οι εργασίες της Ενημερωτικής Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ( ΟΕΤΚΚ).

Ο πρόεδρος της ΟΕΤΚΚ, κ.Περικλής Κατσαρός , στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τεράστια οικονομική και κοινωνική διάσταση που έχει πάρει το θέμα της οικονομίας διαμοιρασμού στην Ελλάδα , επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες προκειμένου η κυβέρνηση να κατανοήσει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά στην αγορά της τουριστικής διαμονής, τονίζοντας την καταστροφή που η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση θα φέρει και την απαξίωση που θα προκαλέσει τόσο στο κλάδο μας όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Δρακόπουλου, Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της Tourism Generis, ο οποίος στην εισήγησή του παρουσίασε την εικόνα του κερκυραϊκού τουρισμού σε σχέση με τη δυναμική του κλάδου των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων και τις προοπτικές αύξησης των επιδόσεών τους αν εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του θεματικό τουρισμού που προσφέρει η Κέρκυρα.

Η εισήγηση του κ. Μυλωνά, Συμβούλου σε θέματα αειφορίας και Εκπροσώπου της Travelife στην Ελλάδα που ακολούθησε, είχε ως θέμα την αειφορία στις μικρές τουριστικές μονάδες, τις προκλήσεις, τις απειλές και τις λύσεις που υπάρχουν ώστε να καταστεί το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων βατό για τις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι προτάσεις του κ. Μυλωνά για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, διευκόλυναν τους παρευρισκόμενους να κατανοήσουν ότι όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας Κέρκυρας χωρίς σκουπίδια και να αλλάξουμε την κακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί έως τώρα .

Η διαδικασία της νέας κατηγοριοποίησης και οι προοπτικές αναβάθμισης που δημιουργούνται μέσα από αυτή , ήταν το επόμενο θέμα της συνελεύσεως που αναλυτικά και εμπεριστατωμένα ανέπτυξε στην ομιλία του ο κ. Γιώργος Λούμπος, Οικονομολόγος και Πιστοποιημένος Επιθεωρητής ISO στην Κέρκυρα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του νέου διαδικτυακού χώρου της Ομοσπονδίας www.holidaysincorfu.gr,ο ο οποίος, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Προέδρου, αισιοδοξούμε να γίνει η νέα πρόταση διαδικτυακής προβολής του νησιού μας και των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων γενικότερα.
Η Γενική Συνέλευση έληξε με την ευχή του Προέδρου κ. Κατσαρού , όλοι οι τουριστικοί επιχειρηματίες του κλάδου να αγκαλιάσουν το holidaysincorfu.gr και να το στηρίξουν με τη συμμετοχή τους, ώστε να καταφέρει να κερδίσει το στόχο του, προς όφελος του κλάδου αλλά και όλης της Κέρκυρας.