ΣΕΤΚΕ: Μέχρι το τέλος 2019 η ισχύς των Σημάτων Λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 13:48

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ανακαλείται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σύστημα κατηγοριοποίησης, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος διευκρινίζει ότι, η ισχύς των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων, που εκδόθηκαν με το παλαιό σύστημα κατάταξης, έχει παραταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτό καθορίζει σχετική υπουργική απόφαση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στην οποία θεσπίζονται οι νέες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) και η κατάταξή τους σε πέντε κατηγορίες κλειδιών, αντί τεσσάρων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Με την υπουργική απόφαση να είναι σαφέστατη και προς αποφυγή τυχόν παρανοήσεων, η ΣΕΤΚΕ ξεκαθαρίζει πως οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του 2019 να ενταχθούν στην προαιρετική, βάσει του ν. 4442/2016, κατάταξη του νέου συστήματος κατηγοριοποίησης.