Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 19:52

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τον Βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη και τον πρόεδρο της ΟΕΤΚΚ Περικλή Κατσαρό.

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας κ. Παυλίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενα Κουντουρά, του Βουλευτή κ. Παυλίδη και του Προέδρου της ΟΕΤΚΚ κ. Κατσαρού προκειμένου να της εκθέσουν ορισμένα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ακόμη και πέραν των αρμοδιοτήτων της ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης.
Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, από πλευρά ομοσπονδίας τέθηκε το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και του νέου τρόπου μίσθωσης κατοικιών μέσω της Airbnb, η δυνατότητα συμμετοχής των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων στα αναπτυξιακά προγράμματα και γενικότερα η δημιουργία καλύτερων συνθηκών ανάπτυξης και αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών.
Η κα Κουντουρά από πλευράς της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση προκειμένου να ελεγχθεί η βραχυχρόνια μίσθωση - Sharing Economy, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας MOS που προωθεί το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και τον αυστηρότερο και συστηματικότερο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να επιτευχθεί πλήρη φορολογική συμμόρφωση.
Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και στο νέο πλαίσιο κανόνων που εισάγει θα ενταχθεί υποχρεωτικά και η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των μισθώσεων ιδιωτικών κατοικιών σε τουρίστες μέσω της Airbnb.
Όσον αφορά τα αναπτυξιακά προγράμματα και την ικανότητα συμμετοχής σε αυτά των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων υποσχέθηκε ότι στο νέο Αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών υπάρχει μέριμνα ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές και επιχειρηματικές ανάγκες και των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.
Ο κ. Κατσαρός αφού ευχαρίστησε την Υπουργό για τη σημερινή συνάντηση δεν παρέλειψε να τονίσει το βαθύ πλήγμα που θα δημιουργήσει στον τουρισμό η ψήφιση του άρθρου 84 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, σήμερα στη βουλή, που ουσιαστικά οδηγεί στην “εξόντωση” τις επιχειρήσεις του κλάδου και επιστρέφει τον ελληνικό τουρισμό στη δεκαετία του 50.
Ζήτησε δε από την Υπουργό να στηρίξει το αίτημα του φορέα στη βουλή ώστε να μη θυσιαστούν στο βωμό ενός αμφισβητήσιμου “εκσυγχρονισμού” και μιας αμφίβολης “ελεύθερης οικονομίας” οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και η ποιότητα του ελληνικού τουρισμού.