Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 16:51

Συνάντηση μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ασπιώτη και των Προέδρων των σωματείων τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας

Σε συνέχεια των επαφών της διοίκησης της ομοσπονδίας μας με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, ο πρόεδρος κ. Κατσαρος προσκάλεσε στα γραφεία της ομοσπονδίας τον Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ασπιώτη, με σκοπό να συζητήσουν το μείζον θέμα της καθαριότητα ς και της αποκομιδής των σκουπιδιών στην Κέρκυρα για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.
Ο κ. Ασπιώτης ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του προέδρου και ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της καθαριότητας από τους προέδρους των σωματείων τουριστικών καταλυμάτων των περιοχών Παλαιοκαστρίτσας, Δ.Δ. Φαιάκων, Δ.Δ. Κασσιόπης, Αγ.Γεωργίου – Πάγων, Μεσογγής, Λιαπάδων, Δ.Δ. Εσπερίων και περαστικών περιοχών π. Δ. Κέρκυρας.
Κοινό αίτημα όλων των προέδρων και ειδικά για τις τουριστικές περιοχές ήταν η τοποθέτηση περισσότερων κάδων ( μικρών και μεγάλων) και «καμπάνων» για τη περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και αντικατάσταση των παλιών κάδων, η καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών και ο καθαρισμός των παραλιών και των κεντρικών οδών, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν και το μερίδιο ευθύνης των πολιτών και των επιχειρηματιών των τουριστικών περιοχών για την κακή εικόνα που επικρατεί στο θέμα της καθαριότητας τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο κ. Ασπιώτης αφού ευχαρίστησε την ομοσπονδία για την δυνατότητα που του δίνει με τη σημερινή συνάντηση να αποτυπώσει καλύτερα τις ανάγκες των τουριστικών περιοχών, υποσχέθηκε στους προέδρους ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κάθε περιοχής ξεχωριστά καθώς υπάρχει μεγάλη θέληση από το Δήμο αλλά και δική του να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών στο θέμα της καθαριότητας.
Επίσης επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι να γίνει συνείδηση στους πολίτες η ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης ειδικότερα ώστε η διαλογή των σκουπιδιών να γίνεται στην πηγή τους δηλαδή στο ίδιο μας το σπίτι ή στην επιχείρηση.
Χρειάζεται πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος, κοινή προσπάθεια στην καθαριότητα και συνεργασία Δήμου και δημοτών για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.
Τέλος ζήτησε και πήρε την υπόσχεση ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία με τα σωματεία προκειμένου να επιλυθούν χρόνια τοπικά προβλήματα των τουριστικών περιοχών.