Συνάντηση Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. - Γιώργου Καραχρήστου

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 16:13

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Τοκούζη με τον επικεφαλής του τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργο Καραχρήστο και τον κ. Μάρκο Βεκρή μέλος του τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας, κ. Δημήτρη Ευθυμίου, απασχόλησαν τα προβλήματα του κλάδου των επιχειρήσεων μικρών, τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και γενικά θέματα που άπτονται του τουρισμού.
Ο κ. Τοκούζης ενημέρωσε τον κ. Καραχρήστο για τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, και στις οποίες, όπως είπε, βαρύνοντα ρόλο έχουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., οι εξοντωτικές, φορολογικές επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω διαδικτύου (Ν. 4446/2016), έχουν οδηγήσει τελευταία σε αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις, του κλάδου, κυρίως μικρότερου μεγέθους.
Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης, ενημέρωσε τον κ. Καραχρήστο για το αίτημα της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. να τροποποιηθεί το καταστατικό του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με αναλογικότερη εκπροσώπηση του κάθε φορέα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε σήμερα εδώ τον επικεφαλής του τομέα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργο Καραχρήστο, ο οποίος με τη σημερινή επίσκεψη στα γραφεία μας δείχνει να αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο του φορέα μας, αλλά, κυρίως, τη σημασία των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων στο οικοδόμημα του ελληνικού Τουρισμού. Με τον κ. Καραχρήστο ανταλλάξαμε απόψεις για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και τον ρόλο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων σε αυτό. Είχαμε μια ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση».
Από την πλευρά του ο κ. Καραχρήστος, αφού ευχαρίστησε το προεδρείο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. για την πρόσκληση, είπε ότι τα μικρά, οικογενειακά καταλύματα αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» του ελληνικού τουρισμού και διαβεβαίωσε ότι θα αποτελούν πάντα προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής του κόμματός του

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.