Οι 12 κλάδοι που θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS έως το τέλος Ιουνίου

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 10:07

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από 01/02/2017 ημέρα Τετάρτη και βάσει του Άρθρου 66 του Ν.4446/2016, όσοι έχετε συναλλαγές με κοινό, πρέπει εάν δεν διαθέτετε συσκευή POS, να αναρτήσετε το  συνημμένο κείμενο σε εμφανές σημείο στην επιχείρησή σας, έως ότου το προμηθευτείτε.

Επίσης μέχρι το τέλος Ιουνίου γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτήρια, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.λπ. θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει τερματικά POS για να εξυπηρετούν πληρωμές με πλαστικό χρήμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Αυγής". Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και αφορά 200.000 επαγγελματίες που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.

Οι κλάδοι που έχουν υποχρέωση να εγκαταστήσουν POS σύμφωνα με το δημοσίευμα αφορούν κατά πλειοψηφία παροχή υπηρεσιών και ο ένας σε πώληση αγαθών.

Ειδικότερα οι 12 κλάδοι είναι οι ακόλουθοι:

Εστίαση-μπαρ-καφέ
Επισκευές
Εκπαίδευση
Ένδυση-υπόδηση
Ενοικιάσεις
Κομμωτήρια
Γυμναστήρια
Νομικές δραστηριότητες
Ιατρικές υπηρεσίες
Τηλεπικοινωνίες
Ενέργεια
Τυχερά παιχνίδια
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του 2017 θα εγκαταστήσουν υποχρεωτικά POS μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικατζίδικα, κ.λπ..

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.