ΔΉΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 18:54

Με σχετική εγκύκλιο η Διεύθυνση Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας του Δήμου Κέρκυρας, ενημερώνει τους δημότες ότι θα προχωρήσει στην άμεση αφαίρεση των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων, επιγραφών, πανό και αφισών στα διοικητικά όρια του Δήμου Κέρκυρας και στις Δημοτικές Ενότητες.
Πιο συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια η αφίσορρύπανση έχει ξεπεράσει κάθε όριο στο Δήμο μας επιβαρύνοντας τραγικά αφενός το αστικό και περιαστικό τοπίο, αφετέρου το πολιτιστικό και οικιστικό περιβάλλον του δημόσιου χώρου και αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, ακόμα και για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Για τους παραπάνω λόγους αλλά και πολλούς άλλους ακόμα ο Δήμος Κέρκυρας έχει ξεκινήσει μια συνδυασμένη προσπάθεια εξωραϊσμού του αστικού και περαστικού περιβάλλοντος και προστασίας δημόσιου χώρου.
Η καταγραφή των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων- επιγραφών έχει ξεκινήσει από το Δήμο ο οποίος προτίθεται να προχωρήσει στην αφαίρεση αυτών που δεν θα απομακρυνθούν από τους ιδιοκτήτες τους το αργότερο έως 31 Οκτωβρίου του 2015 και θα προβεί στην επιβολή των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων για κάθε παραβάτη, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνημμένη εγκύκλιο του Δήμου Κέρκυρας

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.