Υποχρέωση τήρησης “δελτίου παραπόνων”

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 19:12

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με αφορμή τις συχνές ερωτήσεις των μελών μας σχετικά με την υποχρέωση τήρησης “δελτίων παραπόνων” στις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ.αριθμ. Α2 –861/14.8.2013(ΦΕΚ Β' 2044/22-08-2013) -Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, υπόχρεες στην τήρηση δελτίου παραπόνων πελατών είναι οι μόνο οι επιχειρήσεις εστίασης αναψυχής και διασκέδασης.
Κατόπιν των ανωτέρω διευκρινίζουμε ότι η τήρηση του “δελτίου παραπόνων” απαιτείται μόνο στην περίπτωση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των τουριστικών της εγκαταστάσεων της επιχειρήσεως τουριστικού καταλύματος.