Υπουργείο Τουρισμού: Εντολή ελέγχων στις πισίνες ξενοδοχείων-τουριστικών καταλυμάτων

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 09:06

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπουργείου η εντολή δόθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, με σκοπό την εντατικοποίηση των ελέγχων σε κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) εντός τουριστικών καταλυμάτων.

Με αφορμή τα τραγικά συμβάντα πνιγμών λουομένων σε κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, ζήτησε από όλους τους αρμόδιους όπως άμεσα διενεργήσουν στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ελέγχους νομιμότητας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν σε τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) είτε διαθέτουν άδεια λειτουργίας είτε έχουν γνωστοποιήσει την λειτουργία τους, σε εφαρμογή των υπ’ αριθμ. 8592 και 7888/2017 κ.υ.α.

Η πρώτη αφορά την διαδικασία έναρξης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων και η δεύτερη το πλαίσιο λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως επισήμανε ο υπουργός, θα πρέπει να δοθεί στα διαλαμβανόμενα μέτρα ασφαλείας και την παρουσία επόπτη ασφαλείας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Υπάρχουν, βέβαια και οι δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές. Μάλιστα, στον απόηχο των θλιβερών περιστατικών σε πισίνες ξενοδοχείων, εκδόθηκε Εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τους όρους, που πρέπει να πληρούν για λόγους ασφαλούς λειτουργίας

Υπενθυμίζουμε ότι για τα τουριστικά καταλύματα του κλάδου όσον αφορά την διαδικασία έναρξης και λειτουργίας κολυμβητικής δεξαμενής, εντός του καταλύματος, ισχύει η Υ.Α.7888/ΦΕΚ1654 Β΄/15-05-2017.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.