ΞΕΕ: Εξώδικο στον ΟΠΙ για τα πνευματικά δικαιώματα

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 16:11

Το ΞΕΕ, μετά την εμφάνιση νέου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων (ΟΣΔ) με την επωνυμία «ΔΙΑΣ» που αντιπροσωπεύει παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών και ο οποίος προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ΟΣΔ που διεκδικούν αμοιβές για τη χρήση τηλεόρασης στα δωμάτια των ξενοδοχείων, απέστειλε εξώδικη δήλωση-πρόσκληση προς τον ΟΠΙ (Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας), το «ΔΙΑΣ» καθώς και σε όλους τους οργανισμούς που εκπροσωπούν παραγωγούς οπτικοακουστικών έργων, δηλαδή «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ», «ΗΡΙΔΑΝΟΣ» και «ΕΡΜΕΙΑΣ».

Όπως επισημαίνει στο εξώδικο το ΞΕΕ, "εκτός του Οργανισμού Συλλογικής διαχείρισης ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ, στον οποίο οι πλείστες Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις καταβάλουν αμοιβή μετά την δήλωσή του ότι τα οπτικοακουστικά έργα παραγωγής των μελών του αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του συνολικού τηλεοπτικού προγράμματος που μεταδίδεται καθημερινά σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας ημερησίως το σχεδόν συνολικό τηλεοπτικό χρόνο, οι οργανισμοί ΔΙΑΣ και ΕΡΜΕΙΑΣ αξιώνουν ο κάθε ένας από αυτούς αμοιβή, μεγαλύτερη από αυτήν που καταβάλλονται στα ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ, που ισχυρίζονται ότι με τις παραγωγές των μελών του καλύπτεται ημερησίως ο σχεδόν συνολικός τηλεοπτικός χρόνος".

Με την εξώδικη δήλωση καλεί τον ΟΠΙ να διαμεσολαβήσει προς επίλυση του προβλήματος, δεδομένου ότι χορήγησε άδεια λειτουργίας σε 4 οργανισμούς παραγωγών οπτικοακουστικών έργων για την ίδια κατηγορία δικαιούχων κατά παράβαση του νόμου και του τεκμηρίου βιωσιμότητάς τους.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.