WTM 2018 : Αύξηση στις προκρατήσεις για Ελλάδα!!!

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 10:17

Με την έναρξη της εφετινής WTM, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα είναι θετικό όσον αφορά στα early bookings.

Ακολούθως,σας μεταφέρουμε την εικόνα όπως διαμορφώθηκε και για τις άλλες τουριστικές αγορές που είναι η εξής:

-το πρόβλημα της Ισπανίας, είναι η μεγάλη αύξηση τιμών που έκαναν οι ξενοδόχοι και γι’ αυτό και φέτος κινείται οριακά αυξητικά στο 3%, ποσοστό που είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί.

-Στη βόρεια Αφρική η Αίγυπτος και η Τυνησία κινούνται με αύξηση των προκρατήσεων της τάξης του 20-30%. Το Μαρόκο παρουσιάζει στασιμότητα με οριακές αυξομειώσεις γύρω από το 0. Η Τουρκία παρουσιάζει εκρηκτική αύξηση που φθάνει στο 30%, προσεγγίζοντας τα προ κρίσης επίπεδα.

- Η Ελλάδα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των Άγγλων τουριστών και οι προκρατήσεις κινούνται ανοδικά σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό ή σε οριακά διψήφιο.

- Το Brexit αποτελεί έναν πολύ σημαντικό αστάθμητο παράγοντα. Οι tour operator, βρίσκονται περισσότερο κοντά στην Ελλάδα, από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, στο παρελθόν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ WTM οι πληροφορίες έχουν  ως εξής: «Με πολύ θετικούς οιωνούς για την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα καλό κλίμα άνοιξε πριν από λίγο στο Λονδίνο τις πύλες της, η φετινή World Travel Market, συγκεντρώνοντας τον κόσμο του Τουρισμού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που έχουν διασταυρωθεί από πολλές πλευρές της αγοράς, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει αύξηση στις προκρατήσεις της τάξης του 8-10%, με τους πιο αισιόδοξους να κάνουν λόγο για διψήφιο ποσοστό και τους πλέον μετριοπαθείς να κάνουν λόγο για υψηλό μονοψήφιο.

Η Ισπανία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων της τάξεως του 3%, ενώ η Τουρκία, έχοντας κάνει πλήρες come back, εμφανίζει πολύ υψηλά διψήφια ποσοστά.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει κινηθεί έντονα ανοδικά όλα τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, και εκφράζονταν προβληματισμοί όλο το τελευταίο διάστημα για το 2019.

Ωστόσο, το θετικό κλίμα στην έναρξη των προκρατήσεων τον Σεπτέμβριο, συνεχίζεται, με την WTM, να είναι καθοριστική όσον αφορά την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Στο ελληνικό περίπτερο, που συγκεντρώνει ήδη πολύ κόσμο, αν και σήμερα είναι ημέρα εισόδου μόνο με προσκλήσεις, από το πρωί η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Κώστα Τσέγα, τον πρόεδρο του ΕΟΤ Χ. Καρίμαλη και την διευθύντρια του γραφείου της και αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, ξεκίνησε συναντήσεις με tour operators, με την αρχή να γίνεται με την TUI, την Helen Caron και το επιτελείο της. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Ιδιαίτερη αίσθηση έχει δημιουργήσει και πάλι το Περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τις μεγάλες led οθόνες, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου.

Στο Περίπτερο βρίσκεται από το πρωί, με την έναρξη της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η προβολή της ΠΝΑΙ, στην αψίδα εισόδου της WTM.

Η Κέρκυρα

Πολύ θετικές εντυπώσεις έχει αποκομίσει και η συμμετοχή της Κέρκυρας με ανεξάρτητο περίπτερο στην εφετινή WTM, με την συνεργασία του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας και του δήμου».

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.