Στα 85,4 εκατ. έφτασε ο φόρος διαμονής στο εννεάμηνο

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 10:44

Στα 85,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο το ποσό που αναλογεί στον φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων από διανυκτερεύσεις που πραγματοποίησαν από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία που μετέφερε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στην ημερίδα «Διαμοιράζοντας την τουριστική ανάπτυξη» που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων, το ποσό υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο των 74 εκατ. ευρώ ο οποίος είχε εγγραφεί και στον φετινό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του συγκεκριμένου φόρου, στην επιβολή του οποίου είχαν αντιδράσει σφοδρά οι ξενοδοχειακές ενώσεις.

Στο παραπάνω ποσό συνυπολογίζονται τα έσοδα που αναλογούν στις κρατήσεις αλλά και οι δαπάνες που πραγματοποίησαν οι ξένοι επισκέπτες, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες από επιχειρήσεις κάθε είδους.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.