Υποβολή αιτήσεων για Οθωνούς-Ερείκουσα και Μαθράκι για υπαγωγή στη Δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο-Απόφαση 2721.2018

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 09:52

Σκοπός της Δράσης είναι η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης προς τις νησιωτικές επιχειρήσεις όσον αφορά στο μεταφορικό κόστος, η άμβλυνση των προβλημάτων στην επιχειρηματικότητα λόγω της νησιωτικότητας, η βελτίωση στην προσβασιμότητα στα νησιά και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων,γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά Μαθράκι, Ερείκουσα κια Οθωνοί, τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, να μπορούν να εγγραφούν στην συγκεκριμένη πλατφόρμα (www.metaforikoisodynamo.gr).

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2018 και από την 1 Ιανουαρίου του 2019 το μέτρο τίθεται σε πλήρη εφαρμογή για όλα τα νησιά της επικράτειας πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας.

 Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

 Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ανοίγει τον δρόμο για την χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής, είναι επιλέξιμες από 1/7/2018. Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου – Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

Με το άνοιγμα της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στις επιχειρήσεις, υλοποιείται άλλο ένα βήμα προς τη κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μιας νησιωτικής πολιτικής που εξαγγέλθηκε και υλοποιείται για την στήριξη των νησιών και την ενίσχυση των αναπτυξιακών τους προοπτικών.

Πληροφορίες : Γραφείο Αρωγής Χρηστών στα τηλέφωνα 215-215-7830 , 216-200-1131 και 210 6985210 (εσωτερικό 2).

Ώρες λειτουργίας Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ.

Holidays in Corfu

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.