Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 15:24

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας προς Πρωθυπουργό: «Η κατάσταση με τα απορρίμματα ξεφεύγει – Κάντε κάτι»

Στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνονται τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας ζητώντας την παρέμβαση του για το θέμα των απορριμμάτων.

Η επιστολή έχει ως εξής: «οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι σε αυτές μοχθούν καθημερινά για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Πριν λίγο καιρό σας μεταφέραμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση με τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ολόκληρος ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας, με την από 07/02/18 Αρ. Πρωτ. 01 επιστολή μας. Ο «τρόμος» αυτός, ο οποίος υπονομεύει τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξή μας, πρέπει να τερματιστεί μετά τις χθεσινές εξελίξεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και την καταστροφή των υποδομών του.

Η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Η χθεσινή επίδειξη ανομίας από συμπολίτες μας δημιουργεί, σε περίπτωση μη άμεσης αντιμετώπισης της από το κράτος, μεγάλο κίνδυνο για συνέχεια και παράλυση της εύρυθμης και έννομης λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε στο σημείο μηδέν.

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δώσει άμεσα λύση εδώ και τώρα.

Σας καλούμε προσωπικά να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για την άμεση επίλυση του σοβαρότατου πλέον προβλήματος της Κέρκυρας.»