Έλενα Κουντουρά: Τέλος...το τέλος διαμονής

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 14:12

«Δεν θα επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης», ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα. Ελενα Κουντουρά τους τουριστικούς συντάκτες σε συναντήσή της, μετά την διαβεβαίωση που έλαβε από τον υπουργό Οικονομικών κ.Ευκλείδη Τσακαλώτο, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσε τις ισχυρές αντιδράσεις των τουριστικών φορέων.

 Η φημολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από το θέμα του τέλους, είχε προκάλεσει τη σφοδρή αντίδραση των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για καταστροφικό μέτρο που θα χτυπήσει την ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού κλάδου.

Το θέμα όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά ανακινήθηκε, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για την εθελοντική, αρχικά, καταβολή τέλους ανά διανυκτέρευση από τα ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας με την παράλληλη, όμως, δρομολόγηση της κατάργησης του τέλους παρεπιδημούντων.

Παράλληλα, η κ. Κουντουρά αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει πρόταση στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής -στο οποίο μετέχει ως επικεφαλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας- για την εξασφάλιση ποσού 15 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η υπουργός σημείωσε ότι αναμένει απάντηση για το θέμα μετά το Πάσχα.

 

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.