Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 10:58

Ι.Ρέτσος: Μη ανταγωνιστικός ο ελληνικός τουρισμός εάν συνεχισθεί η υπερφορολόγηση

Ακριβός και μη ανταγωνιστικός γίνεται ο ελληνικός τουρισμός λόγω της υπερφορολόγησης και το πρόβλημα αυτό θα φανεί όταν ανακάμψουν ανταγωνιστικοί προορισμοί, όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Βόρειος Αφρική, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Γιάννης Ρέτσος στη Ρόδο, όπου στελέχη του ΣΕΤΕ είχαν συναντήσεις εργασίας με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς του νησιού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΣΕΤΕ για μία ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη και για ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως αυτών της αγροδιατροφής και του πολιτισμού με τον τουρισμό.

Ο κ.Ρέτσος επισήμανε ακόμη ότι η διαρκής αύξηση της φορολογίας δεν επιτρέπει στον επιχειρηματία να επανεπενδύει όσα κερδίζει για τη διατήρηση των υποδομών του σε καλή κατάσταση και εάν ο κύκλος της υπερφορολόγησης συνεχισθεί, σε βάθος τριετίας θα αναδειχθεί το πρόβλημα των γηρασμένων υποδομών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ότι τα τουριστικά έσοδα του 2017 θα διαμορφωθούν στα 14,3 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από πέρυσι, κάτω, όμως, απο τα επίπεδα του 2015 που ήταν η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τις τουριστικές εισπράξεις.