Τουρισμός: Η Ελλάδα δεύτερος προορισμός στον κόσμο στις αναζητήσεις ταξιδιωτών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 10:03

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους 2 προορισμούς από όλο τον κόσμο που κατέγραψαν το μεγαλύτερο όγκο ταξιδιωτικών αναζητήσεων από διεθνείς ταξιδιώτες κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με έκθεση της Sojern.

Tα στοιχεία δείχνουν ότι τις περισσότερες ταξιδιωτικές αναζητήσεις για την περίοδο αυτή καταγράφουν η Ταϋλάνδη και η χώρα μας, ενώ τις περισσότερες κρατήσεις συγκέντρωσαν η Ελβετία και η Σιγκαπούρη.

Πρώτες τόσο σε αναζητήσεις όσο και σε κρατήσεις ήταν οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Ην. Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, το Μεξικό, η Γερμανία και η Πορτογαλία.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι κορυφαίοι προορισμοί των Ευρωπαίων ταξιδιωτών ήταν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, η Νέα Υόρκη και το Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή και Αφρική επέλεξαν φέτος πιο κοντινούς προορισμούς όπως το Ντουμπάι και το Κάιρο ενώ παραδοσιακά το τρίμηνο αυτό προτιμούσαν μακρινούς προορισμούς.

Επίσης, το 23% των ευρωπαίων ταξιδιωτών αναζήτησαν ταξίδια για ζευγάρια και σχεδόν οι μισοί ταξιδιώτες από τη Β. Αμερική αναζήτησαν κοντινά ταξίδια για 0-3 ημέρες έναντι αντίστοιχου ποσοστού 32% των λατινοαμερικανών.

Όσον αφορά τις κρατήσεις ευρωπαίων ταξιδιωτών που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και αφορούν ταξίδια τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, οι κορυφαίοι κοντινοί προορισμοί είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και η Πάλμα ντε Μαγιόρκα και οι μακρινοί η Νέα Υόρκη, η Μπανγκόγκ, η Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι και το Οράλντο.

Αναζήτηση

Η έρευνα λειτουργεί σε λέξεις 4 γραμμάτων και άνω, εάν επιθυμείτε κάποια συντόμευση (πχ ΕΟΤ), γράψτε μια από τις λέξεις ολόκληρη (πχ οργανισμός).

Τελευταία Άρθρα

Τελευταία Δελτία Τύπου

Στοιχεία Ομοσπονδίας

 

 Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

Ιακώβου Πολυλά & Ντίνου Θεοτόκη 2Α
49100 Κέρκυρα
Τηλ. 2661026133 Fax. 2661023403
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.