Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 09:35

Ρίχνουν τις τιμές τα ξενοδοχεία στη Δυτική Μεσόγειο

Κύμα προσφορών προσφέρουν οι ξενοδόχοι της Δυτικής Μεσογείου σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν βρετανούς τουρ οπερέιτορ και να γεμίσουν τα δωμάτιά τους, εντείνοντας τον ανταγωνισμό στη Μεσόγειο.Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Classic Collection, Nick Munday, πέρυσι οι ξενοδόχοι αυτοί διέθεσαν τα δωμάτια πολύ νωρίς χάνοντας το πλεονέκτημα που θεωρούσαν ότι θα είχαν όταν η ζήτηση για τη Δυτική Μεσόγειο απογειώθηκε.

Επομένως, εξηγεί, αυτή τη χρονιά έχουν μειώσει τις τιμές κατά 20% και έχουν επιστρατεύσει μεγάλες προσφορές.Για πολλούς μήνες, επισημαίνει, τους εξηγούσαμε ότι οι Βρετανοί δεν θα αγόραζαν διακοπές σε τέτοιες τιμές και ότι θα διακινούσαμε τουρίστες στην Ελλάδα και την Κροατία.

Ωστόσο σήμερα οι ξενοδόχοι της Δυτικής Μεσογείου ζητούν να κερδίσουν πίσω τους Βρετανούς προσφέροντας χαμηλές τιμές και ειδικές προσφορές μέσω των τουρ οπερέιτορ.Σύμφωνα με τον κ. Munday, οι πιο λογικές τιμές ξενοδοχείων, η επιστροφή της λίρας στο 1,19 έναντι του ευρώ και η πτώση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με πολλά αεροσκάφη να κατευθύνονται προς Μαγιόρκα, την υπόλοιπη Ισπανία και Πορτογαλία, μπορεί να συμβάλλουν σε μια ισχυρή αγορά κρατήσεων τελευταίας στιγμής, την ώρα μάλιστα που οι τιμές των ξενοδοχείων της δυτικής Μεσογείου είναι οι καλύτερες από τις αρχές της σεζόν.

Ο Munday αποκάλυψε για την εταιρία του ότι έλαβε 1.100 ειδικές προσφορές για τον Απρίλιο έναντι 850 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.