Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 11:36

Κέρκυρα:Μειωμένη η κίνηση κατά 15% στο Λιμάνι για το Πάσχα

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Λιμεναρχείο , για το τετραήμερο Μ. Τετάρτη – Μ. Σάββατο και συγκεκριμένα στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα ήρθαν περίπου 3.500 λιγότεροι επισκέπτες απ’ ότι την περσινή Πασχαλινή περίοδο ενώ, περίπου 1.000 λιγότερα υπολογίζονται τα αυτοκίνητα που πέρασαν απ’ το Λιμάνι. Με άλλα λόγια παρουσιάζεται μείωση κατά 14,48% στην κίνηση των επισκεπτών του Πάσχα από το λιμάνι της Κέρκυρας.


Το τετραήμερο από την Μ. Τετάρτη έως και το Μ. Σάββατο, επισκέφθηκαν το νησί μας συνολικά 23.725 επιβάτες έναντι 27.160 που είχαν έρθει την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας έτσι μια μείωση κατά 14,48% ή αλλιώς σε απόλυτους αριθμούς, 3.435 λιγότεροι επισκέπτες απ’ ότι το περσινό Πάσχα.'


Η μεγαλύτερη κινητικότητα επισκεπτών παρατηρείται την Μ. Παρασκευή με 10.386 επιβάτες στα πλοία της γραμμής, ενώ την προηγούμενη είχαν αποβιβαστεί στο λιμάνι 7.583 επιβάτες.


Όσον αφορά τη μειωμένη προσέλευση ο πρόεδρος της ΟΕΤΚ Κέρκυρας κ. Περικλής Κατσαρός δήλωσε ότι η ημερομηνία του φετινού Πάσχα αλλά και οι αυξημένες τιμές στα εισιτήρια σε πλοία και αεροδρόμια ήταν δυο παράγοντες που έφεραν την μείωση,

Ο κ. Κατσαρός υποστήριξε χαρακτηριστικά τα εξής: ” Πρώτων το Πάσχα έπεσε νωρίς. Πέρσι ήταν πρώτη Μαΐου το Πάσχα και τα τσάρτερ είχαν ήδη ξεκινήσει με τους πρώτους τουρίστες. Επίσης ένας ακόμα παράγοντας ήταν οι αυξημένες τιμές, τόσο στα φέρι μποτ όσο και στα αεροδρόμια.
Αυτό μάλιστα είναι ένα θέμα που θα πρέπει άμεσα να δούμε, καθώς δεν γίνεται να αλλάζουν τιμές στα εισιτήρια τις ημέρες των εορτών “.